dimecres, 9 de desembre de 2009

Diccionari d'atletisme del Termcat

El TERMCAT publica un diccionari d’atletisme en línia

El TERMCAT ha publicat un diccionari d’atletisme en línia. El treball s’ha preparat a petició dels organitzadors del Campionat Europeu d’Atletisme ( www.bcn2010.org ) que es farà a Barcelona durant el mes de juliol del 2010. L’objectiu del diccionari és apropar la terminologia d’aquesta disciplina olímpica a tots els esportistes i aficionats, i també a tot l’equip de traductors, voluntaris i al conjunt de periodistes que hauran d’informar sobre aquesta fita en l’esfera esportiva internacional.

El diccionari recull uns quatre-cents cinquanta termes de l’àmbit de l’atletisme amb les denominacions i la definició en català i amb els equivalents en castellà, francès i anglès. La terminologia recollida fa referència sobretot a l’espai de competició, les modalitats i les proves de cada modalitat, l’equip requerit, els esportistes, els jutges i l’organització .

Per a elaborar aquest diccionari s’ha partit del Diccionari d’atletisme del TERMCAT, editat l’any 1992 amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona. Amb l’objectiu d’assegurar-ne l’actualitat, s’ha fet una revisió completa de denominacions, equivalents i definicions d’acord amb el Diccionari general de l’esport, que contindrà 13.000 termes .

L’obra forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia, que aplega reculls de terminologia específica sobre àmbits d’especialitat diversos, com ara la Terminologia dels videojocs, el Diccionari d’esports olímpics o el Diccionari de la renda. La interfície utilitzada permet consultar les denominacions en l’índex alfabètic de cada llengua, en l’índex temàtic o bé fer una cerca en el quadre de diàleg, tant d’una denominació com d’un mot de la definició.

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari d’atletisme [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
Font: Infomigjorn i Termcat.
http://www.termcat.cat/dicci/atletisme/index.html

Vols compartir aquest article?
Bookmark and Share

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada