dimecres, 11 de novembre del 2009

Ulleres que tradueixen

Tele escolta de NEC Corporation és un dispositiu que promet revolucionar les converses entre gent de diferent llengua, ja que és capaç de traduir a altres llengües tot el que es parla, d'una manera simultània.

I com funciona aquest aparell? La traducció escrita de la conversa que capti és mostrada en una petita pantalla al costat de la lent esquerra, cosa que permet mantenir una xerrada amb persones que parlen un altre idioma, sense necessitat de perdre el contacte visual en cap moment.

Aquestes ulleres innovadores compten també amb una càmera i un micròfon integrats que recullen la informació des de l'interlocutor i l'envien a un petit ordinador. Aquesta darrera unitat és l'encarregada de traduir i retransmetre la informació a un servidor remot que la processa i converteix al llenguatge que s'ha triat en el menú.

És clar, això sona meravellós, ja que només amb una ulleres podríem parlar amb qualsevol persona, en qualsevol idioma. Llàstima que, de moment, hauríem d'anar passejant amb un ordinador lligat a la cintura, ja que és l'única manera com poden funcionar les ulleres traductores.

L'ús d'aquest invent estarà limitat per ara a enginyers i tècnics de NEC i un cop se n'hagin avaluat els resultats i s'hagin ideat maneres més pràctiques de fer-lo servir, es pensarà en posar-lo disponible per a tot el públic. Segons projecten els seus creadors, es podria comercialitzar el 2010 amb un cost aproximat de 8.16 dòlars.

Si amb els programes de traducció automàtica ens trobem amb força problemes de fiabilitat i qualitat de la traducció, unes ulleres no seran encara més complexes i poc fiables? Esperarem a veure-ho!

Font: http://www.tecnopadres.com/2009/11/06/innovadoras-gafas-de-traduccion-simultanea/
Vols compartir aquest article?
Bookmark and Share

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada