dissabte, 15 d’agost del 2009

EuroTermBank Terminology

S'obre una nova iniciativa de creació d'una base de dades terminològica amb totes les llengües de la Unió europea. Inclou més de 2 milions de termes de camps molt diversos, traduïts a tots o a molts idiomes de la Unió. S'hi pot accedir des del web http://www.eurotermbank.com/Default.aspx. Aquí ens explica com es pot vincular al Word 2003:



També explica com vincular-ho al Word 2007:



Ens els fòrums es posa de manifest que és una eina molt bona però encara en fase de millora. Potser caldrà anar seguint els canvis que hi haurà...

Comparteix-lo:
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

2 comentaris:

  1. Suposo que, encara que el català no és llengua oficial a la UE, hi serà inclòs en aquest recull, oi?

    ResponElimina
  2. Doncs no, no s'hi inclou. Només preveu les llengües de la UE reconegudes oficialment. És una llàstima perquè ens ajudaria en les traduccions i al mateix temps representaria un reconeixement per a la nostra llengua. Per ara la situació no és aquesta!

    Si t'interessa aquest tema, el Parlament de Catalunya està treballant amb la traducció al Català de l'Eurovoc (europa.eu/eurovoc/, una base de dates terminològica que utilitzen els traductors de la UE que no té tampoc el català i el Parlament ho va traduint per a utilitzar-la ells. S'estan fent gestions per, en un futur, penjar-ho de la pàgina de la Unió Europea. Ja ho veurem!

    ResponElimina