dilluns, 15 de juny del 2009

LA NOVA BASE DE DADES MERCATOR: DRET I LEGISLACIÓ LINGÜÍSTICS JA ÉS CONSULTABLE PER INTERNET

La base de dades és fruit del conveni de col·laboració entre la Secretaria de Política Lingüística i el CIEMEN
La nova base de dades ja és consultable a Internet. Aquesta base de dades de dret i legislació lingüístics és fruit d’un conveni entre la Secretaria de Política Lingüística i el Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN) amb l’objectiu de reunir les bases de dades de dret lingüístic d’aquestes dues organitzacions i posar-les a disposició de la ciutadania.
La dades aportades per la Secretaria de Política Lingüística són unes 21.000 entrades de lleis i disposicions, jurisprudència, doctrina, bibliografia i altres documents sobre dret i legislació lingüístics, bàsicament de Catalunya i de l’Estat espanyol. L’antiga base de dades del CIEMEN disposava d’unes 8.000 entrades de dades de Catalunya, l’Estat espanyol, la Unió Europea i documents de la resta del món i era consultable per internet.
La unificació dels dos fons documentals suposa posar a l’abast d’estudiosos i de la ciutadania en general, a través d’internet, totes les dades de la Secretaria de Política Lingüística i enriquir substancialment el fons documental de Mercator.
Les recerques es poden fer pel títol de la disposició o el document, per la data, la llengua, l’Estat, la paraula clau (etiquetatge, administració de justícia, ensenyament, toponímia, etc) o per altres dades.
Font: Secretaria de Política Lingüística

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada