divendres, 13 de març del 2009

Campanya de difusió del lèxic faller

L'Editorial El Torrentí, de València, ha publicat el 2009 aquest fulletó per difondre el lèxic faller en valencià i en castellà. És una barreja de folclore (pel que fa a indumentària tradicional) i interès per la llengua força interessant.


TOTS ELS NOMS DE LES FALLES - CAMPANYA DE DIFUSIÓ DEL LÈXIC FALLER EN XIRIVELLA

La oficina de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Xirivella, conjuntament amb les de Mislata, Sueca i Torrent, ha dissenyat una campanya de difusió del vocabulari més habitual de la festa fallera amb el nom “Per Sant Josep, les falles ixen al carrer”.

Dins de la campanya s’ha editat un tríptic amb un lèxic en valencià i la corresponent traducció al castellà i dos cartells, un d’ells sobre la indumentària fallera i altre sobre el vocabulari del monument i els actes fallers.

Este material es repartirà a les diferents falles, a les escoles i als comerços. “Encara que en la festa fallera s’utilitza prou el valencià, més que en altres àmbits, amb esta campanya volem que s’utilitze correctament i s’eliminen castellanismes innecesaris –explica Pilar Carrasco, regidora de l’àrea-, especialmente pel que fa a la indumentària.

En els últims anys els fallers i les falleres han treballat molt per recuperar la indumentària tradicional, però en alguns casos no conèixen el nom en valencià d’algunes peces de roba”.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada