diumenge, 12 d’abril del 2009

Pla de qualitat lingüística per a despatxos d'advocats

La Conselleria de Justícia i el Consell de Col·legis d'Advocats de Catalunya (CICAC) han posat en marxa un Pla de qualitat lingüística per a despatxos d'advocats amb l'objectiu de promoure l'ús del català en els tribunals.

Els advocats que s'afegeixin a la iniciativa comptaran amb assessorament d'un tècnic lingüístic, una bústia de consultes i una pàgina web amb recursos lingüístics i jurídics en català, així com un traductor automàtic i un servei de traducció i revisió de documents.

A canvi, s'han de comprometre a assolir certs percentatges d'ús del català en la feina que duen a terme davant dels tribunals i presentar periòdicament un full de seguiment que permeti controlar el desenvolupament de la iniciativa.

El Pla de qualitat lingüística és la continuació dels cursos de nivell C de català i de llenguatge jurídic que la Conselleria va oferir el febrer, i que van seguir 397 i 205 lletrats, respectivament, els quals van comptar amb el suport d'un tutor a través del correu electrònic.

Aquestes iniciatives s'emmarquen dins el conveni de col·laboració que, el 29 de desembre de 2008, van signar la Generalitat i el CICAC per impulsar l'ús del català entre els advocats i la resta d'operadors jurídics.

Font: Europa Press, Barcelona, 9 d’abril de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada